Entrematten

Wanneer je ergens binnentreedt kom je vaak een entreemat tegen. Dit kan een droogloopmat of een schoonloopmat zijn. Beiden hebben dezelfde functie en dat is de entree schoonhouden. Maar wat is dan het verschil en welke deurmat
past beter bij uw entree?

Droogloopmat

Bij een droogloopmat wordt de onderkant van schoenen drooggelopen, oftewel het vocht wordt opgenomen in de mat. Deze mat is gemaakt van katoen en deze stof heeft een zeer drogende werking.

Het nadeel van een droogloopmat is dat de katoenen pool vaak plat blijft liggen, waardoor vuil zichtbaar bovenop de mat ligt. Hierdoor moet u regelmatig stofzuigen, zodat het vuil niet mee naar binnen wordt gelopen.

Schoonloopmat


Een schoonloopmat is gemaakt van nylon of een andere kunstvezel en is hierdoor de perfecte ‘vuilschraper’. Door de
stugge en rechte polen schraapt de mat het vuil onder schoenzolen vandaan. Het vuil blijft niet bovenop de mat liggen, maar zakt weg tussen de polen waardoor het vuil niet naar binnen wordt gelopen.

Er zijn twee typen schoonloopmatten: harde en
zachte tapijten. De zachte matten nemen beter vocht op en de hardere variant heeft een betere borstelende werking.

Welke entreemat kiezen?
Beide mattensoorten zijn prima te gebruiken voor uw entree.
Echter is de drogende werking van een droogloopmat beter en is de schrapende werking van een schoonloopmat beter.
Wij leveren deze in de meest gangbare kleuren op 130 en 200 cm breedte, maar ze zijn ook verkrijgbaar in de volgende standaard maten:
60 x 80 cm en 80 x 100 cm.

Kokosmat op maat.
Kokosmatten werken prima tegen zowel grover als fijner vuil. Ze zijn er in veel soorten en maten en passen daardoor bij elke stijl! Ze zijn traditioneel naturel bruin, maar ook verkrijgbaar in andere kleuren.

Leverbaar in 100 en 200 cm breedte.

Kies de mat die past bij jouw wensen!