Ondervloer laminaat

Combineer de aankoop van een nieuwe vloer met een goede ondervloer. Een ondervloer is altijd nodig bij het leggen van laminaat.  Laminaat wordt namelijk ‘zwevend’ gelegd wat betekent dat de vloer niet wordt vastgelijmd aan de ondergrond. 

Waarom een ondervloer?

Geluiddempend

Als je een vloer direct zou leggen op de ondergrond zonder ondervloer, dan zal je waarschijnlijk veel geluid horen als je op de vloer loopt. Niet alleen jijzelf hebt daar last van, ook eventuele benedenburen of je familieleden beneden in je huis hebben last van het geluid dat een vloer zonder ondervloer produceert.

Betere isolatie

Als er een ondervloer tussen de ondergrond en de vloer wordt gelegd, zit er een extra isolatielaagje tussen. Dat is niet alleen fijn voor de geluiddemping, het scheelt ook veel in de stookkosten.

Minder kans op beschadigingen

Je kunt je vast wel voorstellen dat een vloer die direct op de ondergrond wordt gelegd, zonder een ondervloer als stootkussen ertussen, dat de vloer dan veel sneller beschadigt. Elke keer als je over de vloer loopt, zal deze schuren tegen de ondervloer. Zonder ondervloer zal je nieuwe vloer dus veel minder lang meegaan en sneller beschadigen.

Zachter aan de voeten

Een ondervloer functioneert ook als een soort kussentje. Het verschil tussen een vloer met ondervloer en een vloer zonder ondervloer zal je heel snel merken als je erop loopt. Een vloer zonder ondervloer voelt heel hard aan je voeten en zal ook niet bepaald fijn lopen.

Zelf een laminaat vloer leggen? Hier onder vind je een aantal ondervloeren die geschikt zijn voor laminaat.

PF Alufoam +PE

De PF Alufoam+ is een ondervloer op rol geschikt voor laminaat, meerlaags- en massieve parketvloeren. De ondervloer is gemaakt van onvertakt polyethyleenschuim en voorzien van folie. De PF Alufoam+ is voorzien van een flap waardoor de ondervloer gemakkelijk te plaatsen is en is geschikt is voor huishoudelijk gebruik.

Producteigenschappen: 

 • Makkelijk te installeren 
 • Werkt egaliserend 
 • 100% recyclebaar 
 • Vochtbestendig

PF Felt / PF Felt +

Geluidsdempende ondervloerplaat voor laminaat en parket op basis van zachte houtvezels. Egalisatie van oneffenheden tot 3 mm. 

 Producteigenschappen:

 • Drukvast tot 20 ton/m2: ideaal bij laminaat en parket
 • Bevat geen schadelijke stoffen
 • Isoleert koude vloeren
 • 8 DB contactgeluidisolatie

Timbermate excel

Geschikt voor: laminaat en parket. De complete ondervloer voor hout- en laminaatvloeren. Deze ondervloer is gemaakt van een hoogwaardig rubber mengsel. De naden kunnen afgeplakt worden met aluminium tape.  De voordelen van deze ondervloer zijn o.m. een verbeterde geluidsisolatie tot 23 dB volgens. 

Heat-Foil

Is een contactgeluid reducerende ondervloer voor clicklaminaat. Vanwege de geringe dikte van 1,2 mm is Heat-Foil zeer geschikt voor toepassing op traditionele vloerverwarming en/of vloerkoeling. Heat-Foil wordt toegepast op vloerverwarming en/of vloerkoeling in combinatie met verschillende soorten zwevend geplaatste vloerbedekkingen zoals clicklaminaat en click PVC Voorzien van een dampwerende folie met zelfklevende overlap.

 • Geschikt voor vloerverwarming en –koeling
 • Reduceert het loopgeluid
 • Toepasbaar voor alle soorten clicklaminaat en Click
 • Heat-Foil behaalt een contactgeluidreductie van 10 dB met click laminaat en click PVC