Gordijnen

Gordijnen voorkomen dat iemand van buiten naar binnen kan kijken en vermijden dat er te veel licht naar binnen schijnt. Ze verbeteren de akoestiek en hebben een isolerende werking, maar het meest belangrijkste is dat ze warmte en sfeer brengen in je huis.

In onze showroom hebben we een prachtige collectie stoffen van top merken zoals:

Kamerhoge gordijnen

Het voordeel van een kamerhoge gordijnstof is dat de breedte onbeperkt is en het gordijn daarom naadloos geconfectioneerd kan worden. Bij een kamerhoge gordijnstof is er wel een maximale hoogtemaat. De breedte van de stof bepaalt namelijk de hoogte van het gordijn. Bij de Tapijtboerderij kun je kiezen uit een breed assortiment kamerhoge stoffen vanaf 280 cm tot maar liefst 415 cm hoogte.

In de collectie zijn 95% van alle kamerhoge stoffen voorzien van een verzwaringskoord, waardoor deze stoffen nog mooier hangen. Daarnaast komen kamerhoge stoffen nog beter tot hun recht bij een wavegordijn wat helemaal dé trend van nu is

Gordijnen met print

Met een dessin of patroon breng je eenvoudig wat meer leven en karakter in het interieur. Er zijn subtiele dessins in zachte kleuren met weinig contrast maar er zijn ook prints met uitgesproken patronen en felle kleuren. Dessins zijn weer helemaal trendy op dit moment. Wij bieden een breed scala aan eigentijdse dessins in diverse stijlen. Denk aan botanische en grafische prints.

Gevoerde gordijnen

Met het voeren van gordijnen breng je een tweede laag stof achter de gordijnen aan. Gevoerde gordijnen brengen veel voordelen met zich mee. Zo kun je ze voeren met een verduisterende stof voor op de slaapkamer. Voering beschermt het gordijn tegen zonlicht wat de levensduur van het gordijn verlengt. Ze hebben een geluid reducerende en isolerende werking. Gevoerde gordijnen hebben een vollere, zwaardere luxe uitstraling.

In Between gordijnen

Naast een overgordijn of andere raamdecoratie is het mooi om je raam verder aan te kleden met een transparante of half-transparante stof. Deze stoffen geven overdag net dat beetje extra privacy, ze filteren het binnenvallende licht heel mooi en zijn vooral erg sfeervol.

Inbetweens zijn lichtdoorlatende gordijnen die qua stofdikte tussen gewone gordijnen en vitrages in zitten. Ze zijn wel transparant, maar door de weving en het garen is de stof voller. Dit zijn gordijnen waarbij je overdag wel naar buiten, maar niet naar binnen kunt kijken. Let op! Men kan wel naar binnen kijken wanneer het ‘s avonds buiten donker is en er binnen licht aan is.


Vlamvertragende gordijnen

De meeste van onze vlamvertragende gordijnstoffen zijn permanent vlamvertragend De stoffen zijn veelal gemaakt van 100% Trevira CS garen of van een speciaal vlamvertragend polyester garen. Deze garens blijven brandvertragend, ook als het gordijn gewassen word. In hotels, horecagelegenheden en veel publieke gebouwen zijn brandvertragende gordijnen verplicht. Maar ook in de privésfeer wordt er steeds meer aandacht aan besteed. Kwaliteit en veiligheid zijn bij deze stoffen van groot belang. Onze vlamvertragende stoffen zijn dan ook voorzien van een geldig certificaat. 

Duurzame gordijnen

Duurzame stoffen worden onder andere gemaakt van petflessen. Van ingezamelde petflessen worden grote balen met plastic snippers gemaakt. Dit wordt gesmolten, waarna er draad van gesponnen kan worden. Er worden zachte materialen aan toe gevoegd. zoals bijvoorbeeld snijafval uit de T-shirtproductie om er zachte en soepele stoffen van te maken. Stijlvol en duurzaam.