Vloerkleden

De kracht van een nieuw vloerkleed is dat het zomaar een nieuwe draai aan je inrichting kan geven waardoor er gelijk een andere sfeer ontstaat. Dus als je aan een frisse look in je slaap- of woonkamer toe bent, kan een nieuw vloerkleed gelijk het verschil maken.

Bovendien vormt het een mooi contrast met de harde vloer, de ruimte wordt er letterlijk en figuurlijk zachter van. Vloerkleden zijn er in alle soorten en maten. Vloerkleden in aparte vormen zoals rond of ovaal plaatsen je interieur op een voetstuk, terwijl meer uitgesproken vloerkleden in vintage of patchworkstijl juist de eyecatcher van jouw inrichting kunnen zijn.

Vloerkleden hebben het vermogen om meubels in een kleine ruimte bij elkaar brengen waardoor kamers ruimer ogen, terwijl tapijten in grote ruimtes hun werk doen doordat ze geluiddempend. Zorg ervoor dat de meubelen en het vloerkleed elkaar versterken en samen voor de sfeer zorgen die jij wilt hebben in je huis.

Van een tapijt, krijg je zeker geen spijt

Een vloerkleed kunt u natuurlijk op meerdere plaatsen in het huis leggen, zoals de slaapkamer en de hal, maar wij focussen ons even op de woonkamer. Want alleen al hierbij zijn er verschillende factoren waarmee u rekening moet houden. U kunt om diverse redenen een vloerkleed in de woonkamer willen.

Eén van die redenen kan zijn dat een vloerkleed natuurlijk voor sfeer zorgt. Ook is het lekker aan de voeten, vooral in de koude wintermaanden. Daarnaast heeft een vloerkleed ook nog akoestische voordelen en klinkt alles in de kamer wat minder hol. En tot slot is een vloerkleed een goede basis waar kinderen op kunnen spelen. Al deze verschillende doeleinden spelen een rol in het kiezen van het juiste formaat vloerkleed.

Afmeting vloerkleed

Hoe groot moet het vloerkleed zijn? Vloerkleden worden vaak in standaard maten verkocht. Eén tip om te kijken wat het beste bij uw bank past is om deze formaten uit te tekenen op de vloer (met schilderstape) of om bijvoorbeeld met kranten het formaat op de vloer te leggen.

Er zijn verschillende manieren om uw vloerkleed onder uw bank te plaatsen en dit is deels afhankelijk van uw eigen smaak. Zo kunt u de voorpoten van de bank op het vloerkleed plaatsen en de achterpoten niet. Dit de meest voorkomende vorm, omdat op deze manier alle meubels met elkaar verbonden worden. 

Maatwerk

Bepaal je graag zelf de vorm, afmeting en afwerking van je vloerkleed? Dat kan. Een vloerkleed op maat past altijd! Je stemt het vloerkleed volledig af op jouw wensen. Ga je voor zacht en comfortabel, voor een rechthoek of een rond vloerkleed? Je kiest zelf de vorm, maat, kwaliteit, kleur en afwerking. Denk ook aan een mooi afgewerkte rand, zodat je kleed sfeervol is tot op de laatste details. Met een vloerkleed op maat is alles mogelijk, perfect voor iedere woonstijl. 

Van een tapijt, krijg je zeker geen spijt!