Confectie mogelijkheden

Geplooide gordijnen

 1. Enkele plooi: Een enkele plooi kan gebruikt worden bij zware stoffen zoals bijvoorbeeld velours.
 2. Dubbele plooi: Een dubbele plooi is de meest gebruikte plooi. Daarbij zit je altijd goed. Deze plooi wordt meestal gebruikt voor vitrages, inbetweens en de meeste gordijnstoffen.
 3. Triple plooi: Een triple plooi is een drie dubbele plooi en wordt gebruikt voor soepele gordijnstoffen en transparante stoffen. Door de extra stof valt dit heel soepel. Ook bij hoge ruimtes is een driedubbele plooi aan te raden zodat de stof tot aan de onderkant mooi en golvend valt.

Hieronder de voorbeelden van een enkele, dubbele en de triple plooi.


Retour plooi

Een retour plooi is een mooie plooikeuze voor inbetweens omdat het zorgt voor nog meer body en volume dan standaard plooivarianten. Bij een retourplooi wordt en naast de plooi naar voren ook een plooi aan de achterkant van het gordijn aangebracht. Zo valt de gordijnstof tussen de plooien naar achter waardoor je zowel aan de voor als aan de achterkant van het gordijn volume creëert. Let op! De retourplooi kun je enkel aanbrengen in inbetweens die onder de gordijnrails hangen omdat de stof de ruimte moet hebben om naar achteren te vallen. Het volume effect van de retourplooi kun je versterken door een dubbele plooi naar de voorkant aan te brengen en een enkele (retourplooi) naar achter.


Happy Wave

Bij de happy wave word de stof niet aan de bovenzijde geplooid, maar door speciaal band en haken golvend onder de rail gehangen . Door een afgepaste afstand tussen de runners ontstaat er een regelmatige wave. De wave komt het best tot z’n recht bij kamerhoge gordijnen en geeft daarmee elk interieur een luxe uitstraling.

Gordijn met ringen 

Naast rails kunnen gordijnen ook opgehangen worden met ringen aan een roede of op spandraad. Dit geeft een stoere uitstraling en is erg mooi in een industrieel of landelijk interieur. De ringen zijn verkrijgbaar in de kleuren: nikkel, satijn, oud zilver, oud goud, antiek koper, zwart en messing.

Gordijnen voeren

 1. Standaard voering:
  voeringstof om je gordijnen te beschermen tegen zonlicht. Is geluiddempend en isolerend
 2. Dimout:
  isolerende voering die grotendeels verduistert maar wel soepel valt. Ideaal voor op de slaapkamer. Ook deze voering beschermt tegen zonlicht en is isolerend en geluiddempend 
 3. Blackout:
  Voering die zorgt voor volledige verduistering. Dé voering dus voor als het in de slaapkamer echt donker moet zijn. Voor deze voering geld ook: bescherming tegen zonlicht, is isolerend en geluiddempend

Curataingrip

Zo stoer deze leatherlook curtaingrip! Het beschermt de gordijnen bij openen en sluiten tegen vuil.

Uiteraard kun je ook kiezen voor een trekstok om je gordijnen te beschermen.


Net even wat anders!

Geen raam is te gek of een wens te vreemd: Gordijnen maar ook vouwgordijnen kunnen verwerkt worden met biezen, borders, lussen of volant.

 1. Combineer meerdere kleuren stof in één gordijn.
 2. Gordijnen met ringen en border onder.
 3. Gordijn op ringen met biezen.