Onderhoud PVC

Alle pvc vloeren zijn ontworpen voor een lange levensduur en eenvoudige reiniging en onderhoud. Om zo lang mogelijk van een pvc vloer te genieten, adviseren wij om onze onderhoudsinstructies te volgen.

Voor dagelijkse reiniging en onderhoud volstaat stofzuigen met een zacht mondstuk en dweilen met aanbevolen reinigingsproducten. Gebruik hiervoor een oplossing van lauw water en een speciale pvc reiniger. Deze producten zijn veilig, pH neutraal en hebben een bijzonder hoge vuilbindende samenstelling. Een veilig reinigingsmiddel met de juiste dosering is letterlijk de basis van een mooie vloer.

Agressieve reinigingsproducten of reinigingstoestellen met stoom worden afgeraden. De hete stoom kan het product vervormen en zo de kans op schade vergroten. Bovendien zou de stoom door de voegen kunnen dringen en bij de lijm kunnen komen, waardoor deze zal verzepen. Laat na het schoonmaken ook geen plassen met water op de vloer staan.

Krasbestendig

Alle pvc vloeren zijn voorzien van een zeer sterke slijtlaag waardoor ze in hoge mate krasbestendig zijn, echter niet krasvrij. Scherpe voorwerpen kunnen krassen veroorzaken, dus voorkomen is beter dan genezen!

Door toepassing van een goede entreemat of schoonloopzone kan grotendeels de inloop van vuil en vocht worden voorkomen, waardoor een pvc vloer minder vaak schoongemaakt hoeft te worden en de levensduur ervan wordt verlengd.