Legservice

Bent je graag zeker van een professionele verwerking van je nieuwe Laminaatvloer, PVC vloer of lamelparket? Maak dan gebruik van de ervaren vloeren leggers van de Tapijtboerderij. Hiermee behoudt u altijd uw fabrieksgarantie op de vloer. Onze legservice bestaat uit vakmannen met specialistische ervaring in het leggen van de verschillende vloeren.

Leggen van een gelijmde pvc vloer

Het leggen van gelijmde PVC vloer kent verschillende stappen. Het is van belang dat al deze stappen juist en in de goede volgorde worden uitgevoerd, zodat de PVC vloer goed gelegd kan worden en ook na het leggen goed blijft liggen. Hieronder leggen we je uit welke stappen wij uitvoeren bij het leggen van verlijmde PVC vloeren.

Stap 1 Ondergrond stofzuigen en schoonmaken

Allereerst is het van belang dat de ondergrond stofvrij wordt gemaakt. De eerste stap is dan ook het stofzuigen en schoonmaken van de ondergrond

Stap 2 Eventueel sleuven vullen

De tweede stap is niet altijd van toepassing. Heeft met een dekvloer waarin sleuven zijn gefreesd ten behoeve van leiding voor de vloerverwarming? Dan moeten deze sleuven voorafgaand aan het egaliseren worden dichtgestreken

Stap 3 Aanbrengen Primer

De ondergrond moet geschikt worden gemaakt voor het leggen van de PVC vloer. Voordat de vloer wordt geëgaliseerd, wordt er een primer aangebracht die zorgt voor een betere hechting. Afhankelijk van de ondergrond wordt bepaald welke en in welke hoeveelheid primer wordt aangebracht

Stap 4 Egaliseren

Bij het leggen van een gelijmde PVC vloer, is het van belang dat de ondergrond wordt geëgaliseerd. Het egaliseren zorgt voor een gladde hechtlaag waarop gelijmd kan worden. Het egaliseren zorgt er ook voor dat er geen oneffenheden zichtbaar zijn in uw uiteindelijke PVC vloer. 

Stap 5 Schuren van de vloer

Na het drogen van de egalisatie wordt de vloer altijd geschuurd. Na het schuren wordt de vloer opnieuw gestofzuigd. Op het moment van leggen, vaak een dag of twee dagen later, wordt de vloer nogmaals stofvrij gemaakt. Na het stofzuigen kunnen we beginnen met het uitmeten van de vloer. De legrichting en het -patroon wordt voor het uitmeten in overleg met u bepaald.

Stap 6 Lijmen van de vloer

Nu de ondergrond gereed is gemaakt en de vloer is uitgemeten, kan er worden overgegaan op het leggen van de PVC vloer.

Stap 7 Leggen pvc vloer

Na het voldoende indrogen van de lijm, wordt de PVC vloer daadwerkelijk gelegd. Dit is een nauwkeurig karwei waarbij de stroken zoveel en zo goed mogelijk moeten aansluiten tegen elkaar. Wanneer dit proces vakkundig wordt uitgevoerd, worden de PVC vloeren nagenoeg naadloos gelegd. Ook rondom kozijnen en andere uitsparingen in/op de vloer, wordt alles strak gesneden. Onze deskundige stoffeerders gaan zeer nauwkeurig te werk, wat zorgt voor een strak eindresultaat.

Stap 8 Eventueel plinten monteren

Wij adviseren altijd een (hoge witte) plint  te plaatsen. Dit voorkomt beschadigingen aan muren met het schoonmaken van uw woning en zorgt daarnaast voor strakker eindresultaat.

Als u ervoor heeft gekozen om ook plinten bij ons af te nemen, worden deze na het leggen van de gelijmde PVC vloer verstek gezaagd en met kit gemonteerd. Ter afronding kitten wij alle plinten na het monteren aan de boven- en onderkant af.

Leggen van CLICK PVC

Het leggen van een click PVC vloer verschilt van het leggen van een gelijmde PVC vloer. Dit is vergelijkbaar met het leggen van een laminaat vloer.

Stap 1 : Het voorbereiden van de ondergrond

Voordat de ondervloer en het click PVC kan worden geplaatst, is het van belang dat de ondergrond gereed wordt gemaakt. De eerste stap is dan ook het voorbereiden van de ondergrond. Hierbij halen wij oneffenheden weg van uw ondervloer en stofzuigen wij de vloer.

Stap 2 : Het leggen van de ondervloer

Bij een Rigid Click PVC vloer is het niet altijd nodig om een ondervloer te plaatsen. De meeste Rigid Click vloeren zijn voorzien van een geïntegreerde ondervloer. Bij gebruik van click pvc in appartementen dien je rekening te houden met de ondervloer en de wettelijke eisen betreffende geluidsdoorgave. De ondervloer moet, waar gevraagd, geleverd worden met een TUV certificaat van 10db. In dit geval kan er voor gekozen worden om een extra ondervloer te leggen. Bij Click PVC zonder geïntegreerde ondervloer is het altijd nodig om een ondervloer aan te brengen. Belangrijk bij een Click PVC is dat dit een niet verende ondervloer is. Voor vloerverwarming en vloerkoeling is er de heatfoil ondervloer

Stap 3 : Leggen van click pvc

Nu de ondergrond gereed is gemaakt, kan de vloer worden gelegd. Het leggen van de vloer is vergelijkbaar met het leggen van laminaat. De stroken PVC worden in elkaar geklikt middels een click verbinding.

Stap 4 : Monteren van plinten

Een click pcv word zwevend gelegd, en moet net als laminaat vrij gelegd worden van de wand. Het is dus nog wel nodig om een plint te plaatsen. Je kan kiezen voor een platte plint in de kleur van de vloer of voor een mooie stijlplint.

 Leggen van laminaat vloeren

Stap 1: Het voorbereiden van de ondergrond

Voordat de ondervloer en het laminaat kan worden geplaatst, is het van belang dat de ondergrond gereed wordt gemaakt. De eerste stap is dan ook het voorbereiden van de ondergrond. Hierbij halen wij oneffenheden weg van uw ondergrond en stofzuigen wij de vloer. De ondergrond hoeft bij laminaat niet per se egaal te zijn. Laminaat is daarom ideaal voor bijvoorbeeld op een houten ondergrond

Stap 2 : Het leggen van de ondervloer

Combineer de aankoop van een nieuwe vloer met een goede ondervloer. Een ondervloer is altijd nodig bij het leggen van laminaat. De ondervloer zorgt voor de egalisatie van je vloer, het tegenhouden van optrekkend vocht, het geleiden van warmte en het reduceren van geluid.

Stap 3 : Het leggen van laminaat

De stroken laminaat worden in elkaar geklikt middels een clickverbinding. Belangrijk is dat het laminaat 48 uur heeft geacclimatiseerd Toch kan het voorkomen dat je laminaatvloer uitzet, aangezien laminaat van hout is gemaakt. Daarom wordt de laminaatvloer 1 cm vrij van de muur gelegd. Het is dus nog wel nodig om een plint te plaatsen. Je kan kiezen voor een platte plint in de kleur van de vloer of voor een mooie stijlplint. Deze zijn leverbaar in diverse ralkleuren.