PVC vloeren

Tegenwoordig word steeds vaker gekozen voor een PVC vloer, en dat is niet zonder reden. PVC vloeren hebben vele positieve eigenschappen die zorgen voor jarenlang plezier van een mooie, comfortabele en zorgeloze vloer. De perfecte basis voor je interieur!

Onze veelzijdige collectie PVC vloeren hebben een natuurlijke uitstraling. De meeste vloeren zijn register embossed, wat inhoud dat het reliëf van de plank overeenkomt met de print. Door deze nieuwe technieken is de nerf goed zichtbaar en voegt voelbaar diepte en karakter toe aan de vloer. De vloeren hebben prachtige structuren zoals hout,  natuursteen en beton. 

Eigenschappen PVC

  • IJzersterk
  • Geluiddempend
  • Duurzaam en slijtvast 
  • Waterbestendig
  •  Gemakkelijk in onderhoud
  • Geschikt voor vloerverwarming

PVC is verkrijgbaar in twee varianten; 

Click PVC: Zoals de naam al doet vermoeden word deze vloer gelegd middels een click verbinding. Dit kun je vergelijken met het leggen van laminaat. Meer informatie over Click PVC kun je vinden onder de rubriek Click PVC.

Dryback PVC: Word ook wel plak PVC genoemd. Deze soort word verlijmd op de vloer en heeft geen ondervloer nodig. Wel moet de ondervloer supervlak/glad zijn. De dunne stroken PVC laten namelijk iedere oneffenheid zien. Er moet in dit geval altijd worden geëgaliseerd.  Voordeel van de Dryback is dat deze zeer geschikt is voor vloerverwarming. 

PVC vloer en vloerverwarming

Een PVC vloer is zeer goed te combineren met vloerverwarming. De warmte van de verwarming ondervindt weinig weerstand door de bovenliggende dunne vloer waardoor je extra rendement behaalt.