6 april 2021

De voordelen van tapijt met SDN-garen

Wie voor kwaliteitstapijt gaat, moet absoluut de voordelen kennen van SDN-tapijt. Op alle vlakken is standaard garen niet te vergelijken met SDN-garen. Wat zijn precies de voordelen van tapijt met Solusion Dyed Nylon garen? We zetten ze onderstaand overzichtelijk voor je op een rij.

Écht kleurvast tapijt

SDN-garen is door-en-door gekleurd tot diep in de kern. Het is dus een kleurechte vezel en deze is dan ook 100 % UV-bestendig. Verkleuring behoord tot het verleden, omdat de lichtechte vezel tot in de kern gekleurd is heeft zonlicht er bijna geen invloed op.

Vlekbestendig

Tapijt met SDN-garen is vuilafstotend. Niet alleen neemt de vezel geen direct vuil op, wanneer er toch een kop koffie of een glas wijn overheen gaat, is het bovendien zeer goed te reingen. Een beetje water volstaat meestal, maar dit tapijt kan zelfs met agressieve schoonmaakmiddelen gereinigd worden. Zelfs met een beetje verdunt bleekmiddel.

Tapijt wat past bij jou stijl

SDN-tapijt is er in verschillende soorten. Van een lus tot een gesnedenpool, en van geweven tot naaldvilt.

Ecologisch verantwoord

Vrijwel elk tapijt van goede kwaliteit bestaat niet uit 100 % natuurlijke materialen. Dit zou te veel stijten en verkleuring geven. Maar met de steeds verder ontwikkelde technieken voor verduurzaming van producten en schone productieprocessen, winnen de synthetische producten het vaak zelfs van natuurlijke. Een tapijt van SDN-garen is dus een duurzame investering omdat het veel langer mee gaat, maar ook omdat het ecologisch verantwoord is.

Standaard garen
SDN-garen